Md dag år

Det er ikke til at komme udenom at bæredygtighed har vundet indtog i de fleste af os forbrugere og hurra for det. Vi skal passe på jorden og sikre at også fremtidige generationer har en smuk og sund planet at vokse op på.

Bæredygtighed er også en af de vigtige byggesten i NorthByNorth og vi er så stolte af at kunne præsentere vores 100% organiske og håndlavede Bambus serie.

Det er vigtigt for os at kunne være med til at påvirke lokalsamfundet i Vietnam i positiv retning og herigennem også være en del af den lokale proces, som foregår ved fremstilling af bambus møbler.

Den bambus som bliver brugt til vores produkter vokser i Binh Doung provinsen hvor også fabrikken ligger. Vi køber Bambusen fra de lokale bønder, som sorterer og udvælger de bedste bambus pæle. Efter sorteringen bliver bambussen behandlet med naturlige vulkanske salte i en højtrykstank, så der ikke er skadedyr i vores møbler. Derefter bliver de tørret under solen til de har en smuk gylden farve og er tørre nok til vi kan lave møbler af dem.

Der indgår ingen skadelige kemikalier hverken i dyrkning eller forarbejdning af bambus. Det bambus, der bliver frasorteret og fraskåret i produktionen, brændes og asken bruges som gødning på markerne.

Alt bliver brugt, selv små bambuspinde bliver lavet til pløkke, der bruges til at samle møblerne med.

Hvorfor er Bambus egentlig så godt for miljøet?

Jo udover at Bambus vokser naturlig og der altså ikke indgår nogen former for kemikalier i dyrkning eller forarbejdning af Bambus. Ja så findes der fortsat andre gode argumenter, ser vi på oxygen så frigiver Bambus 35% mere oyxgen end nogen anden plante eller træ for den sags skyld – det da lidt vildt at tænke på ikke!  Samtidig så recirkulere det også store mængder af CO2 som igen bidrager positiv til det omtalte CO2 udslip.

Men når alt dette er sagt så vil vi som forbrugere også have lækker design derfor skal design kvalitet og bæredygtighed helst gå hånd i hånd… og det synes vi bestemt vores lækre Bambus serie lever op til.

Så har du mulighed så kig forbi vores butik i Skovlunde udenfor København og lad dig inspirerer. Bor du ikke i nærheden så lad dig ikke fortvivle – du kan også finde inspiration på vores hjemmeside www.NorthByNorth.dk og selvfølgelig handle og få bragt lige til døren.

Vi glæder os til at se eller høre fra dig 


kommentar

Subscribe